Un europarlamentar polonez a scris o carte antisemita, a publicat-o pe banii lui, dar a ales sa o vanda inscriptionata cu sigla Parlamentului European (PE).

Polonezul, autorul lucrarii “Civilisations en guerre en Europe”, a fost aspru criticat in Parlamentul European de colegii sai, care considera ca prezenta logo-ului PE pe respectiva carte afecteaza grav imaginea institutiei, se arata in editia de vineri a cotidianului "Le Monde".

Antisemitismul este considerat intolerabil in Uniunea Europeana.

Eurodeputatii Comisiei de Drepturi si Libertati a Parlamentului European au condamnat miercuri, 28 februarie, continutul cartii “Civilisations en guerre en Europe”, publicata de eurodeputatul polonez Maciej Giertych.

Coordonatorii grupurilor politice din PE au decis sa publice joi, 1 martie, o declaratie comuna in care condamna continutul lucrarii.

“Consideram ca fiind inacceptabila prezenta siglei Parlamenului European pe coperta cartii, fapt care afecteaza imaginea institutiei”, se arata in declaratia comuna, si au cerut presedintelui PE, Hans-Gert Pottering, sa se asigure ca acest lucru nu se va mai petrece si in viitor.