Nicio echipa n-a reusit sa castige de doua ori consecutiv Liga Campionilor de la formarea acestei competitii in 1993, iar istoria se repeta si in acest an, detinatoarea trofeului, FC Barcelona, fiind eliminata in optimile de finala de englezii de la FC Liverpool. AS Roma trece de masina de fotbal de la Lyon, invingand chiar in Franta. Calificate de asemenea in sferturile de finala, Chelsea Londra si Valencia.

FC Liverpool - FC Barcelona 0-1 (in tur 2-1)

Gudjohnsen '75

Barcelona avea nevoie de o victorie la doua goluri diferenta pe Anfield Road pentru a merge mai departe, reusita lui Gudjohnsen nefiind suficienta pentru campioana Europei.

Liverpool continua drumul spre al doilea trofeu din ultimii trei ani, dupa victoria din 2005. Si atunci cormoranii depaseau adversari mai valorosi pe hartie: Juventus Torino, Chelsea si AC Milan in finala.

Olympique Lyon - AS Roma 0-2 (in tur 0-0)

Totti '22, Mancini '44

O prima repriza de vis pentru romani care au lovit de doua ori pe contraatac. Aflati in cautarea a trei goluri pentru a merge mai departe, elevii lui Gerard Houllier au asaltat poarta italienilor, dar apararea condusa de Cristi Chivu, integralist, a fost la post.

Romanul a avut si de suferit, primind un cot in figura din partea brazilianului Fred, atacantul lui Lyon scapand fara eliminare pentru ca centralul partidei nu a vazut faza.

Pentru Lyon a fost prima infrangere pe teren propriu din octombrie 2002, cand francezii erau invinsi de Ajax Amsterdam pentru care Chivu era titular.

Romanii ajung in premiera in sferturile de finala ale Ligii Campionilor, dupa ce au fost finalisti in Cupa Campionilor Europeni, in 1984, pierzand ultimul act in fata lui Liverpool, chiar pe propriul teren.

Valencia CF - Internazionale Milano 0-0 (in tur 2-2)

Valencia trece de Inter Milano chiar cu armele adversarilor, folosind celebrul "catenaccio", sistem de aparare inventat de Helenio Herrera, antrenor al milanezilor in anii '60.

Putine sanse de gol pentru ambele echipe si doar la fazele fixe. Fundasii Valenciei Moretti si Ayala au trecut pe langa gol pentru gazde, in timp ce capul lui Marco Materazzi a fost salvat de pe linia portii in ultimul sfert de ora.

Dupa ultimul fluier al partidei, jucatorul Valenciei, Carlos Marchena l-a lovit pe Nicolas Burdisso, fotbalistii ambelor formatii schimband pumni pe teren si in tunelul spre vestiare.

Chelsea Londra - FC Porto 2-1 (in tur 1-1)

Robben '48, Ballack '79 / Quaresma 15

Chelsea continua cursa spre singurul trofeu care lipseste din palmares de la preluarea de catre Jose Mourinho.

Quaresma a deschis scorul pentru portughezi care, la pauza erau calificati in sferturile de finala. Campionii Angliei au egalat imediat dupa pauza, la o gafa a portarului oaspetilor, Helton, si au punctat decisiv cu 11 minute inainte de final, la o faza creata de Drogba si Sevchenko si incheiata de germanul Michael Ballack.

Tragerea la sorti pentru sferturile de finala este programata vineri, la Atena, capitala Greciei fiind si gazda finalei din acest an, din 23 mai.