Incredibila odisee a spoturilor publicitare pentru Festivalul "George Enescu". Pe 28 februarie, la Londra, trebuia sa ajunga un colet in care se aflau spoturile, pentru a putea fi prezentate la CNN International si pe CNN Online.

Cutia nu a ajuns, iar Posta Romana - cea care a preluat pachetul - spune ca nu este vinovata si ca ultima data, coletul se afla la Air France, care trebuia sa il trimita la Londra.

Agentia de concerte si impresariat Artexim, institutie din subordinea Ministerului Culturii si Cultelor (MCC), a anuntat ca promovarea editiei 2007 a Festivalului "Geroge Enescu" pe postul CNN este intarziata de compania Posta Romana, care a pierdut coletul cu spoturile publicitare.

    Am cerut informatii celor de la Posta Romana sa aflam care este motivul intarzierii insa ei ne-au spus ca acestea sunt amanunte de serviciu care nu pot fi puse la dispozitie - directorul Artexim, Mihai Constantinescu

„Coletul trebuia sa ajunga la Londra pe 28 februarie, dar nu a ajuns inca. Noi am cerut informatii celor de la Posta Romana sa aflam care este motivul intarzierii insa ei ne-au spus ca acestea sunt amanunte de serviciu care nu pot fi puse la dispozitie”, a declarat pentru HotNews.ro directorul Artexim, Mihai Constantinescu.

El a mai spus ca responsabila pentru aceasta situatie este Posta Romana, intrucat ea a preluat respectivul pachet.

„Pierderile sunt intr-adevar evidente. E vorba de capitalul de imagine ce va fi afectat de aceasta intarziere”, a mai spus Constantinescu.

Posta Romana spune ca pachetul a ramas la Air France

Pe de alta parte, Posta sustine ca „in conformitate cu datele furnizate astazi de compania aeriana, coletul a ajuns pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris pe data de 27 februarie cu zborul AF1089, iar contractul incheiat cu Posta Romana prevedea transportarea acestuia la Londra in aceeasi zi".

„Air France ne-a informat ca incarcarea coletului in cursa AF1570, cu destinatia Londra s-a facut pe 1 martie. Administratia postala din Marea Britanie ne-a comunicat faptul ca, pana la aceasta data, coletul nu a intrat in reteaua sa”, se arata intr-un comunicat transmis de Posta Romana.

    Administratia postala din Marea Britanie ne-a comunicat faptul ca, pana la aceasta data, coletul nu a intrat in reteaua sa - Posta Romana

Mandria Romaniei, pierduta prin aeroporturi

In urma cu cateva saptamani, MCC si Artexim anuntau ca editia din acest an a Festivalului "George Enescu", care se va desfasura intre 1 si 23 septembrie, va fi promovata pe CNN, Mezzo, Euronews si Radio France International, in urma unor parteneriate semnate intre aceste institutii media.

Pe CNN International si CNN Online, campania ar fi putut fi urmarita din aceasta luna in aproape 150 de milioane de case si camere de hotel pe conexiunea CNN Europa, Orientul Mijlociu si Africa.