Compania americana Halliburton, specializata in asigurarea de servicii pentru industria petroliera, isi va muta sediul central din Houston, in centrul financiar al Orientului Mijlociu, Dubai, a anuntat duminica directorul executiv al companiei, Dave Lesar, citat de International Herald Tribune.

Halliburton isi va mentine un birou si in Houston, insa compania urmeaza a fi controlata din Dubai, zona aflata aproape de cele mai mari tari producatoare de petrol.

“In calitate de CEO al companiei sunt responsabil de activitatea globala a Halliburton si cred ca imi voi petrece foarte mult timp in avion, intrucat trebuie sa ma ocup de activitatile, clientii si actionarii nostri intinsi pe tot globul” a spus Dave Lesar cu ocazia unui reuniuni a reprezentantilor industriei petroliere.

In 2006, Halliburton, companie ce s-a aflat vreme de cinci ani sub indrumarea vice-presedintelui american Dick Cheney, a avut un profit de 2.3 miliarde de dolari.

Halliburton a fost in repetate randuri acuzata ca beneficiaza de contracte imense in Irak, primite fara licitatie din partea Guvernului american ca parte a planurilor administratiei Bush de reconstructie a acestei tari.

Dubai-un paradis al investitorilor

Dubai 1991

Bancile occidentale si firmele de constructii sunt dornice sa-si deschida reprezentante in Dubai pentru a beneficia de o parte din profiturile imense care se pot realiza pe aceasta piata, ce functioneaza dupa principii capitaliste dublate de o legislatie extrem de buna din punct de vedere al impozitarii.

"In acest moment consideram ca exista oportunuitati mult mai mari in emisfera estica decat in cea vestica", a precizat Dave Lesar.