Comisia parlamentara de ancheta pentru presupusele acte anticonstitutionale ale presedintelui Traian Basescu si-a amanat, luni, audierile, pentru ca mai multi ministri nu s-au prezentat. Urmatoarele audieri au fost programate, miercuri, 14 martie.

Potrivit Radio Romania Actualitati, pe lista audierilor figurau ministrul Transporturilor, Radu Berceanu (care a invocat o deplasare externa) ministrul Integrarii, Anca Boagiu si cel al Finantelor, Sebastian Vladescu (cei doi s-au aflat la sedinta de guvern), precum si consilierul prezidential Gabriel Piscociu (care a anuntat printr-o scrisoare ca nu doreste sa participe la aceste audieri).

Membrii Comisiei au manifestat intelegere fata de ministrii absenti, acestia urmand sa fie citati pentru o alta sedinta. In ceea ce-l priveste pe Gabriel Piscociu, neparticiparea sa la audieri a provocat o generala nemultumire.

''Avem un dialog al surzilor cu responsabilii de la Cotroceni'' - au subliniat membrii comisiei, care ar fi dorit sa afle de la consilierul prezidential daca anumite documente au fost tratate preferential de catre presedintele Traian Basescu.

Comisia de ancheta pentru suspendarea sefului statului si-a propus sa intocmeasca un raport asupra audierilor pana pe 21 martie.

Presedintele comisiei, Dan Voiculescu, a precizat insa ca se va solicita prelungirea acestui termen daca membrii comisiei nu vor reusi sa ii audieze pana la aceasta data pe toti cei solicitati.