Tara noastra s-a clasat pe locul al doilea la Olimpiada Internationala de matematica pentru studenti, care a avut loc in Cipru. Romania a obtinut la aceasta competitie doua medalii de aur si patru de argint.

In perioada 7-11 martie, a avut loc in Cipru, localitatea Argos, prima editie a Olimpiadei Internationale de Matematica pentru studenti. La olimpiada au participat 15 echipe ale unor universitati din Albania, Bulgaria, Cipru, Grecia, Israel, Romania si Rusia.

In urma punctajului obtinut pe echipe, delegatia Romaniei, formata din 20 studenti, s-a clasat pe locul II cu doua medalii de aur si patru de argint. Primul loc a fost cucerit de Rusia, care a obtinut patru medalii de aur si o medalie de argint, iar locul III a fost obtinut de Israel (doua medalii de aur si doua de argint).

Cele mai bune rezultate au fost obtinute de Cristian Talau si Eduard Gabriel Bazavan de la Universitatea Politehnica din Bucuresti care au cucerit medalii de aur. Andrei Dragus si Alexandru Agape (tot de la Universitatea Politehnica din Bucuresti), precum si Andrei Carp si Dragos Comandar de la Universitatea Tehnica ,,Gheorghe Asachi” din Iasi au obtinut medaliile de argint.

Studentii au fost pregatiti de prof.univ.dr. Radu Gologan si prof.univ.dr. Octavian Stanasila (UPB), respectiv conf.dr. Lucia Pletea si conf.dr Liliana Popa (Universitatea Tehnica ,,Gheorghe Asachi” din Iasi).

Alti 10 studenti ai Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca si ai Academiei Tehnice Militare, pregatiti de prof.univ.dr. Vasile Pop, prof.univ.dr. Marian Muresan si prof.univ.dr. Anton Soloi au obtinut medalii de bronz.