Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu a declarat ca presedintele Traian Basescu a semnat inca de luni decretul de eliberare din functie a ministrului de Externe Mihai Razvan Ungureanu.

Adriana Saftoiu a precizat insa ca presedintele Basescu nu l-a numit in functia de ministru de Externe pe Adrian Cioroianu, fata de care si-a exprimat "reticentele" inca de cand a fost propus:"Presedintele apreciaza activitatea parlamentara a lui Cioroianu pe care il considera un tanar de perspectiva, dar la MAE este necesara o persoana cu experienta in domeniul politicii externe", a precizat Adriana Saftoiu.

Purtatorul de cuvant al Presedintiei a mai spus ca decizia de eliberare din functie a lui Ungureanu nu a fost comunicata pana marti deoarece seful statului a vrut sa discute personal cu ministrul demisionar.

Adriana Saftoiu a explicat ca presedintele a amanat semnarea decretului de eliberare din functie pentru ca a dorit sa asigure o buna reprezentare a Romaniei la reuniunea ministrilor de Externe si la Consiliul Europen de primavara de la Bruxelles.