Fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie (DGA), procurorul Marian Sintion, l-a acuzat, miercuri, pe ministrul de Interne, Vasile Blaga, ca a facut presuni asupra sa pentru oprirea unor anchete referitoare la dezvoltarea institutiei pe care a condus-o, transmit televiziunile romanesti de stiri.

"Vasile Blaga m-a sunat in cazul anchetei de la Jandarmeria Romana si mi-a spus “lasa-l in pace” - a declarat Sintion, referindu-se la seful Jandarmeriei. El a cerut Corpului de control al Guvernului sa faca verificari atat la DGA, cat si la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).

Marian Sintion sustine ca, in perioada in care s-a aflat sefia DGA, a avut in lucru dosare de verificare a unor posibile acte de coruptie cu privire la mai multi secretari de stat si chestori din MAI, inclusiv directorul de cabinet al ministrului Vasile Blaga.

La randul sau, ministrul Vasile Blaga a anuntat ca il va da in judecata pe fostul sef al DGA daca acesta nu sustine cu probe acuzatiile facute.

Tot miercuri, si-a dat demisia si comisarul Gheorghe Manea - adjunctul lui Marian Santion. Manea a reclamat, ca si fostul sau superior, presiunile facute de mai multi sefi din MAI.

Procurorul Marian Santion si-a dat demisia din functia de director general al Directiei Generale Anticoruptie pe 6 martie, invocand motive profesionale. El a explicat ca la baza acestei hotarari au stat motive ce au legatura cu activitatea institutei si cu felul in care ea a interactionat cu alte structuri din interiorul sau din afara Ministerului.