Preluara societati sarbe RTB Bor de catre Cuprom va fi finantata prin obtinerea unui credit sindicalizat, in valoare de 600 de milioane de doalri de la Merill Lynch si Deutsche Bank, a anuntat astazi compania romana.

Tranzactia urmeaza sa se finalizeze in maxim 120 de zile de la semnarea contractului, pretul platit de Cuprom fiind de 400 de milioane de dolari, urmand ca in decursul urmatorilor doi ani sa mai investeasca aproximativ 200 de milioane.

La inceputul lunii martie, Cuprom a castigat licitatia organizata de guvernul Serbiei, oferta Cuprom fiind cu 80 de milioane de dolari mai mare decat cea inaintata de concurenti.

In urma tranzactiei, Cuprom va intra in posesia a doua mine de cupru, una subterna si una de suprafata, si a unei unitati de topire si rafinare a minereului de cupru.

In acest moment societatea RTB Bor are datorii de peste 500 de milioane de dolari insa acestea urmeaza sa fie preluate integral de guvernul sarb, a declarat astazi Horia Simu, presedintele Consiliului de Administratie al Cuprom.

Referitor la eventualele disponibilizari de personal, Simu a precizat ca societatea pe care o reprezinta va asigura o serie de masuri de protectie sociala prin acordarea de plati compensatorii.

Rentabilizarea companiei RTB Bor urmeaza sa aiba loc in maxim patru ani, urmand ca investitia sa fie recuperata in 8-10 ani, a mai precizat Simu.

Cuprom Romania este unul dintre cei mai mari producatori de cupru electrolitic, sarma laminata, trefilata si conductoare emailate din Europa de Est.

Anul trecut societatea a avut o cifra de afaceri de aproximativ 230 de milioane de dolari, pentru 2007 fiind anticipate o suma de 350 de milioane.