"Presedintele este singura persoana care ridica obiectii in privinta lui Adrian Cioroianu. Domnul Cioroianu este un om de valoare, educat, instruit, cu experienta politica" - a adaugat seful Executivului.

"Dupa ce presedintele a cautat prin diferite modalitati politice sa afecteze relatia institutionala dintre guvern si presedintie, acum incearca mai mult de atat, practic sa o blocheze, iar acest lucru este in dezavantajul Romaniei", a adaugat Tariceanu, citat de televiziunile romanesti de stiri.

"In privinta lui Adrian Cioroianu, presedintele este singura persoana care ridica obiectiuni. Cioroianu este un om educat, instruit si a castigat o experienta politica importanta, asa incat, cand ai posibilitatea sa numesti un astfel de om la Externe, ar trebui sa te bucuri. Oricum, eu nu voi face alta propunere pentru MAE", a conchis presedintele liberal.

Presedintele Traian Basescu a facut, vineri, referire pentru prima data la o discutie pe care a avut-o cu Calin Popescu Tariceanu inainte de nominalizarea lui Adrian Cioroianu pentru functia de ministru de Externe, afirmand ca l-a rugat pe premier sa gaseasca o alta persoana pentru acest post.