In urma operatiei suferite de capitanul nationalei, Cristi Chivu, la nas, acesta nu va participa la dubla pe care Romania o disputa in preliminariile EURO 2008, contra Olandei si Luxemburgului.

Selectionerul Victor Piturca a avut o convorbire telefonica cu Chivu, in urma careia a renuntat la chemarea acestuia. Medicii i-au interzis romanului sa joace fotbal atat de rapid dupa operatie.

"Din pacate am dureri si mari probleme cu respiratia in timpul efortului. Am hotarat impreuna cu selectionerul echipei nationale sa raman acasa. Nu-mi ramane decat sa fiu cel mai infocat suporter al echipei, sa fiu alaturi de ea sufeteste si sa ma pregatesc cat mai bine pentru meciurile ce vor urma" scrie Chivu pe blogul sau.

Astfel, fundasul lui AS Roma va ramane in capitala Italiei, unde continua sedintele de pregatire, absentand de la reunirea echipei nationale, programata luni dimineata la Mogosoaia, dar si de la partidele cu Olanda, (24 martie, Rotterdam) si Luxemburg (28 martie, Piatra Neamt).

Chivu a suferit o fractura de piramida nazala, fiind operat pe 7 martie. Cu o zi inainte, el fusese lovit cu cotul in figura de brazilianul lui Olympique Lyon, Fred, in timpul partidei dintre cele doua cluburi, din Liga Campionilor.

Nationala nu va suferi doar din cauza absentei capitanului, dar si a decesului tatalui selectionerului Piturca, duminica, la doar o zi inainte de reunirea lotului, a anuntat Federatia Romana de Fotbal.