“M-am inteles cu prietenul si partenerul meu Dinu Patriciu si voi detine 9% din Adevarul. Iar daca Halpert nu ma vrea, atunci sa scrie el in locul meu”. Asta a declarat Mircea Dinescu pentru HotNews.ro marti, punand astfel punct speculatiilor legate de plecarea sa definitiva de la cotidianul detinut de Patriciu.

Dinescu a tratat cu ironie declaratiile lui Adrian Halpert, directorul Adevarului, care a declarat ca poetul nu va mai scrie in ziar atat timp cat el va fi in conducere. „Sa scrie Halpert in locul meu”, a spus razand Dinescu.

„Eu voi mai trece din cand in cand prin redactie si voi mai da un sfat al medicului. Nici o problema daca domnul Halpert vrea sa nu mai scriu”, a mai declarat Dinescu, in aceeasi nota ironica.

Declaratiile lui Halpert au fost insa confirmate si de Dinu Patriciu, omul de afaceri declarand pentru HotNews.ro ca Dinescu nu se va mai implica editorial la Adevarul. „Nu va mai scrie in ziar”, a spus Patriciu.

Reamintim ca, in urma cu doua saptamani, Mircea Dinescu a anuntat ca se retrage de la Adevarul, declarandu-se deranjat de aparitia in ziar a unui interviu cu Dinu Sararu.

„Imi depun pentru o vreme pixul in rastel, pina voi fi sigur ca Adevarul isi va taia oficial si definitiv ombilicul ce-l tine legat de fostul organ de propaganda al Partidului Comunist Roman”, declara la acel momet Dinescu.