Norica Nicolai sau un om din esalonul doi al PNL. Acestea sunt - conform unor surse de la varful partidului - optiunile liberalilor pentru inlocuirea ministrului Justitiei, Monica Macovei.

Aceasta a devenit indezirabila in Guvern dupa ce a refuzat sa semneze ordonanta de amanare a alegerile pentru PE si dupa replicile dure date secretarului general al Executivului, Radu Stroe, pe care l-a acuzat ca a modificat ilegal acte legislative.

Potrivit surselor citate, premierul Tariceanu e gata sa o demita pe Macovei din postul de ministru, singurul semn de intrebare fiind legat de semnarea de catre presedintele Basescu a decretului de revocare din functie.

Aceleasi surse sustin ca, desi Norica Nicolai isi doreste extrem de mult postul, Tariceanu ar inclina pentru numirea in functie a unui liberal din esalonul doi, care sa faca jocurile PNL si sa aiba o imagine mult mai buna decat Nicolai.

Reamintim ca senatorul PNL a fost in centrul multor scandaluri de presa, cel mai rasunator fiind cel legat de „imprumutarea” cartelei de vot in Parlament.

Contactati de HotNews.ro, lideri ai PD au declarat ca sunt la curent cu dorinta liberalilor de a scapa de Macovei. Intrebati daca il vor sustine pe actualul ministru al Justitiei, acestia au spus ca mai intai revocarea din functie trebuie sa primeasca semnatura lui Basescu.

Reprezentantii Ministerului Justitiei nu au comentat informatia privind inlocuirea lui Macovei.