Grupul pentru Dialog Social este in pericol de a-si pierde sediul, dupa ce deputatii au votat, miercuri, respingerea ordonantei de urgenta a Guvernului care prevenea acesta situatie.

GDS le-a cerut, la sfarsitul saptamanii trecute, liderilor PNL, PSD, PD, PLD si UDMR sa sustina punctul de vedere al Executivului, de a pastra sediul din Calea Victoriei in folosinta GDS si de a nu-l oferi Fundatiei Nationale pentru Tineret, care il va vinde, desi imobilul se afla in patrimoniul national.

Potrivit unei scrisori deschise adresate de GDS principalilor lideri politici din Parlament, respingerea de catre Senat a unei ordonante de urgenta a Guvernului care permitea mentinerea sediului din Calea Victoriei in proprietatea GDS este o decizie "oarecum de inteles din partea PRM si a PC, dar mai greu de inteles pentru reprezentanti ai PNL, ai PSD si ai PLD".

Astfel, in scrisoarea citata, GDS a solicitat reprezentantilor partidelor amintite, dar si UDMR, "sustinerea publica si prin vot a punctului de vedere al guvernului" de a pastra sediul GDS din Calea Victoriei in care mai functioneaza si revista 22, Fundatia Gheorghe Ursu, Asociatia Revolutionarilor fara Privilegii si Teatrul Luni.

"S-ar putea ca Fundatia Nationala pentru Tineret sa vanda imobilul, patrimoniu national, din Calea Victoriei 120, mai repede decat va beti dumneavoastra cafeaua", au avertizat semnatarii.

Pe de alta parte, reprezentantii GDS au afirmat ca acordarea in patrimoniu a imobilului din Calea Victoriei catre Fundatia Nationala pentru Tineret incalca legea fundamentala si ca, fiind proprietate publica, imobilul in discutie "nu poate fi transferat in patrimoniul unei fundatii, nici chiar al Fundatiei Nationale pentru Tineret.