Schimbam repertoriul in fiecare tara si cu siguranta vom face ceva deosebit si la Bucuresti”, a spus Mick Jagger, ieri, in conferinta transmisa pe internet care a inlocuit traditionala intalnire cu presa prin care trupa britanica isi anunta, de obicei, turneele.

In „spatiul virtual”, in compania unui moderator, Mick Jagger, care a tinut pana acum cu sufletul la gura fanii din peste 20 de tari, a facut, in sfarsit, anuntul oficial: Turneul „A Bigger Bang” inceput in 2005 in America, devine in 2007 „A Bigger Bang Europe” si va cuprinde „27 de spectacole fantastice”, promite liderul trupei.

Turneul 2007 va incepe pe 5 iunie, in Belgia, si va continua, pe 16 iunie, la Paris, iar pe 21 iunie, la Barcelona.

Dupa ce Lisabona, Madrid si Roma au fost anuntate, a venit randul publicului din Est sa-si tina rasuflarea: Rolling Stones va canta la Belgrad, pe 14 iulie, apoi la Bucuresti, pe Stadionul „Lia Manoliu”, pe 17 iulie, urmand ca pe 20 iulie sa fie la Budapesta, iar pe 28 iulie, la Sankt Petersburg. Turneul „A Bigger Bang Europe” se va termina pe 21 august, la Londra.

Liderul trupei a mai anuntat ca in mai-iunie va fi lansat un DVD cu patru discuri filmate in timpul concertelor, inclusiv concertul-eveniment de la Rio, precizand insa ca in aceasta vara nu intentioneaza sa adune material pentru un alt posibil DVD.

Incasari-record? "Asa am citit si eu"

Excelent si fabulos au fost cuvintele folosite cel mai des de Mick Jagger, care a evaluat in acesti termeni cam toate concertele pe care le-au sustinut vreodata, incepand cu cele de la Milano sau Spania, dar si de la Moscova (de unde Mick isi aminteste muzeele, manastirile si, mai ales, „milioanele” de cluburi de noapte din capitala rusa).

Tonul a devenit modest la intrebari profunde: „Este, probabil, o exagerare”, a raspuns liderul trupei Rolling Stones, intrebat daca este constient ca, pentru spatiul odinioara comunist, rockul este probabil unul dintre cele mai importante simboluri, iar trupa - cea mai mare din seria de gen.

Mai senine sunt amintirile de la Rio de Janeiro, unde au ramas surprinsi, spune Mick, sa vada ca organizatorii au construit pentru ei un pod intre hotel si plaja, desi ei aveau de gand sa mearga cu o dubita pana la scena. Cand a venit vorba despre incasarile-record in urma turneului „A Bigger Bang”, Jagger a replicat sec „asa am citit si eu”.

O conferinta anulata

Rolling Stones urma sa-si lanseze cea de-a treia parte a turneului mondial „A Bigger Bang”, care va include si Bucurestiul, in cadrul obisnuitei conferinte de presa, eveniment in sine important pentru iubitorii de rock, care aflau, astfel, din „sursa zero” traseul concertelor in sezonul urmator.

Anul acesta, conferinta a fost anulata si inlocuita cu o „intalnire virtuala” cu Mick Jagger. Potrivit unor surse apropiate trupei, citate de Reuters, conferinta a fost anulata tot din cauza chitaristului Keith Richards, inca nerefacut dupa cele doua accidente suferite anul trecut.

Adio, deci, glumitelor asteptate de presa sau surprizelor rezervate unui mic grup de „privilegiati”.

La un asemenea eveniment, care dureaza, de regula, vreo 20 de minute, „regizorul” formatiei este Mick Jagger: Ronnie spune putine, Charlie si mai putine.

Raman surprizele, care, de regula, fac istorie: ziaristii stransi in 1975, la New York, au putut sa vada trupa cantand piesa „Brown Shugar”, de pe platforma unui camion blocat in plin trafic in Manhattan.

In 2005, cand a fost lansat marele turneu „A Bigger Bang”, la New York, conferinta a fost practic un minirecital, in care cei patru au prezentat presei, dar si unui numar restrans de fani, in prima auditie, piesa „Oh No Not You Again”.

Integral in Evz