Presedintele director-general al Societatii Romane de Televiziune, Tudor Giurgiu, sustine ca tensiunile din TVR sunt generate de conflictul dintre presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu. Giurgiu a facut aceste declaratii la o dezbatere publica organizata de Asociatia Consumatorilor de Media.

"Inainte nu au existat presiuni, acum televiziunea intra parca intr-un joc al carui final nu-l stiu, cum nu stiu nici cum se va solda duelul asta politic", a precizat Tudor Giurgiu, citat de Realitatea TV.

Intrebat cine va castiga disputa dintre el si directorul stirilor, Rodica Culcer, pe care seful TVR intentioneaza sa o demita, Giurgiu a dat un raspuns evaziv: "Cine are dreptate!".

De altfel, si Rodica Culcer a recunsocut, intr-un interviu pentru "Romania Libera" ca exista o serie de tensiuni. "Eu ma straduiesc sa le tin in afara camerei de stiri, dar ele influenteaza pe alte cai" - sustine Culcer.

Rodica Culcer a fost acuzata, dupa interviul facut cu Traian Basescu la TVR, in 22 ianuarie, ca nu a fost impartiala fiindca nu i-a acordat imediat dreptul la replica lui Ion Iliescu, pe care actualul sef al statului l-a numit “batranul edec” si l-a acuzat ca pregateste o lovitura de stat prin schimbarea Legii referendumului.