Tribunalul Bucuresti a amanat, pentru 24 aprilie, judecarea apelului omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, in cazul constituirii Bancii de Investitii si Dezvoltare (BID). Decizia a fost luata in conditiile in care se asteapta pronuntarea la o contestatie privind exceptiile de neconstitutionalitate respinse de instanta de fond, transmit televiziunile de stiri.

Dosarul s-a intors la Judecatoria Sectorului 1 dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins, ila finalul anului trecut, forma de atac utilizata de avocatii omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. Tot atunci, ICCJ a decis ca nu este cazul ca dosarul sa fie trimis la Curtea Constitutionala pentru solutionarea exceptiilor invocate de avocati.

Procesul constituirii BID fusese suspendat in 8 septembrie, cand Tribunalul Bucuresti a admis cele doua exceptii de neconstitutionalitate ridicate de aparatorii lui Sorin Ovidiu Vantu si a trimis cauza la Curtea Constitutionala.

Sorin Ovidiu Vantu a fost gasit anul trecut vinovat de fals si uz de fals, si condamnat la doi ani de inchisoare. Potrivit anchetatorilor, Vantu ar fi declarat ca va contribui cu banii lui la capitalul acestei banci, desi suma de 10 milioane de dolari virata pentru BID i-ar fi fost pusa la dispozitie de Nicolae Popa, partenerul sau de afaceri, care ar fi rascumparat-o de la FNI.

In acest dosar apare si numele presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, care a detinut in momentul infiintarii BID functia de presedinte al CA al bancii.