Premierul Calin Popescu Tariceanu a discutat, marti dimineata, cu reprezentantii conducerii Ministerului de Externe, aspecte referitoare la strategia Romaniei de politica externa, precum si atitudinea pe care trebuie sa o adopte tara noastra pe anumite teme de diplomatie, in perioada urmatoare, transmit televiziunile romanesti de stiri. "

Romania trebuie sa isi asume obligatiile si sa isi apere interesele" - a declarat premierul Tariceanu la finalul reuniunii. Seful cabinetului a afirmat ca va primi telegramele urgete la Palatul Victoria si si-a exprimat speranta ca perioada interimatului sa nu dureze foarte mult.

Aceasta este prima reuniune la care premierul Tariceanu participa in calitate de ministru interimar al Afacerilor Externe.

Premierul Tariceanu s-a intalnit, luni, la Palatul Victoria, cu fostul ministru de Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, pentru a discuta despre prioritatile din activitatea Ministerului Afacerilor Externe, situatia dosarelor diplomatice principale si a proiectelor aflate in derulare in cadrul ministerului.

Calin Popescu Tariceanu a anuntat, sapatamana trecuta, ca va prelua si atributiile ministrului demisionar de la Externe, Razvan Ungureanu pana cand Curtea Constitutionala se va pronunta asupra deciziei presedintelui Traian Basescu de a-l numi pe Adrian Cioroianu la Externe.

Postul de ministru de Externe a devenit vacant, la inceputul lunii februarie, dupa ce Mihai Razvan Ungureanu si-a dat demisia din aceasta functie, in urma scandalului legat de cei doi muncitori romani retinuti in Irak, despre a caror situatie premierul nu fusese informat de MAE.

PNL l-a nominalizat pe senatorul Adrian Cioroianu sa preia postul de ministru de Externe, insa presedintele Traian Basescu a refuzat sa aprobe aceasta propunere.