Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a cerut, din nou, premierului Calin Popescu Tariceanu, sa prezinte in Parlament un guvern restructurat. El a anuntat ca partidul sau nu va face intelegeri sau parteneriate pentru a sprijini Executivul.

"Vom sustine un nou Guvern in functie de capacitatea acestuia de a rezolva criza" - a precizat Diaconescu, mentionand ca PD si PNL sunt responsabile pentru situatia politica din Romania. In acelasi timp, Cristian Diaconescu a afirmat ca PSD nu va intra in nicio formula de guvernare inainte de alegerile din 2008, alaturi de un partid care a facut parte din Alianta DA.

"Vom continua demersurile pentru evaluarea interceptarilor telefonice. Trebuie stabilit modul de functionare al Serviciului de Informatii Externe" - a precizat Diaconescu.

Biroul Permanent National al PSD s-a intrunit, marti, pentru a stabili in ce conditii va sprijini un guvern fara PD. Intrunirea reprezentantilor PSD a avut loc dupa ce premierul Calin Popescu Tariceanu afirmase ca Alianta PNL - PD nu mai functioneaza.