Cererea pentru locuinte confort II si III este in crestere. Pretul mic atrage cumparatorii, care le privesc fie ca pe o varianta intermediara, catre o locuinta mai mare, fie ca pe unica solutie de a avea o locuinta.

Principalul dezavantaj il constituie spatiul mult mai mic. De asemenea, trebuie sa se aiba in vedere investitiile ulterioare intr-un astfel de apartament.

Multi ani, apartamentele confort II si III au reprezentat un produs ocolit de catre cei care doreau sa-si cumpere o locuinta. Scumpirea caselor a dus la o crestere a interesului pentru o astfel de proprietate. De altfel, agentii imobiliari spun ca principalul criteriu de selectie a apartamentului este pretul. Abia apoi se poate vorbi despre zona, finisaje, imbunatatiri etc.

Cererea este mare, chiar daca in unele cazuri bancile se arata mai reticente in acordarea unui credit. Principalul avantaj al unui astfel de apartament il reprezinta pretul.

Suprafata mica, pret pe masura

Cele mai ieftine produse de pe piata imobiliara sint apartamentele confort III. Situate in zone periferice, acestea costa intre 15.000 si 45.000 de euro, in functie de suprafata si de zona. Astfel, o garsoniera cu o suprafata de 16-19 metri patrati utili ajunge la 15-22.000 de euro.

In cazul apartamentelor cu doua camere, cu suprafete de 29-35 de metri patrati utili, proprietarii cer 28-38.000 de euro, iar pentru cele cu trei camere se cer intre 37.000 si 45.000 de euro.

Integral in Cotidianul