Surpriza la alegerile de sambata pentru noua conducere a Baroului Bucuresti. Desi campania electorala a fost presarata de atacuri dure intre cele doua tabere majore din Barou, alegerile au fost amanate pentru 30 aprilie din cauza lipsei de cvorum.

Din cei aproape 7.200 de membri ai Baroului Bucuresti, la Adunarea Generala nu s-au prezentat decat aproximativ 2.000, pentru demararea procedurii de alegere a unei noi conduceri fiind nevoie de jumatate plus unu din numarul total.

Candidatii la sefia Baroului, in numar de patru, s-au intrecut in ultimile saptamani de campanie electorala in declaratii si replici acide. Avocatii sunt divizati in doua tabere: "a lui Iordanescu" si cealalta. Actualul decan, Cristian Iordanescu, si Mircea Stanculescu sunt favoritii la ocuparea functiei de sef al Baroului Bucuresti.

Programarea noii Adunari Generale pe 30 aprilie nu a fost scutita de controverse, mai multi participanti acuzand incalcarea Legii pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat termenul.

Potrivit acestei legi, termenul pentru reprogramarea alegerilor este de cel mult 15 zile, dar actuala conducere a Baroului a motivat alegerea datei de 30 aprilie prin faptul ca nu se poate gasi o sala adecvata in termenul legal de 15 zile.