Legea societatilor comerciale nr. 441/2006 este contestata in continuare de catre reprezentantii mediului de afaceri, chiar si dupa formularea unor amendamente pentru articolele ei sensibile, incluse intr-un proiect de lege care va fi discutat in Guvern.

Intreprinzatorii isi mentin punctul de vedere potrivit caruia legea companiilor a fost facuta intr-un birou, de catre cineva fara legatura cu lumea reala.

Contravenienti si infractori

Legea 441/2006 a intrat in vigoare pe 1 decembrie anul trecut, iar firmele nu au avut la dispozitie suficient timp pentru a se adapta noilor reguli.

Ca urmare, mediul de afaceri a devenit peste noapte plin de contravenienti si infractori, pasibili oricand de pedepse dure. Faptul ca acum Legea 441 este in curs de modificare dovedeste, in opinia patronilor, ca ea nu a fost dintr-un inceput

corespunzatoare pentru mediul economic.

"Toata lumea protesteaza pentru ca au reusit sa faca ceva ce nu intelege nimeni. Aceasta lege se adreseaza tuturor tipurilor de societati comerciale - de la cele cu asociat unic la societatile pe actiuni si la multinationale.

De aceea ea trebuie sa fie inteleasa de catre toata lumea, nu numai de catre armatele de juristi ai SA-urilor si ai multinationalelor", a declarat Cristian Parvan, secretar general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

In afara de inaccesibilitatea textului, principalul neajuns al legii ramane imposibilitatea aplicarii ei. "Acum aproape toata lumea se afla in ilegalitate.

Au fost trantite in lege niste traduceri ale unor dispozitii preluate din alte tari", a aratat Parvan.

integral in Romania Libera