Presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a raspuns miercuri intr-o conferinta de presa acuzatiilor de spalare de bani formulate de DNA. "Totul este o facatura. Daniel Morar minte. Adversarii mei lovesc in familia mea" - sustine liderul conservatorilor. Mai mult, Voiculescu a reluat atacurile la adresa sefului statului. "In Romania se face politica sub conducerea lui Traian Basescu".

Voiculescu sustine ca dosarul in care este cercetat nu ar fi fost deschis in 2006, asa cum reiese din documentul DNA, ci in 2007. Mai mult, el considera ca acest dosar a aparut pentru ca Traian Basescu "trebuia sa stie tot ce vorbeste Dan Voiculescu" la telefon in calitate de seful Comisiei de ancheta pentru suspendarea sefului statului.

Totodata, Voiculescu a afirmat ca nu a fost informat pe 30 martie despre inceperea urmaririi penale impotriva sa, asa cum reiese din comunicatul DNA. Liderul conservator a precizat ca a fost instiintat oficial despre acest lucru dupa conferinta de presa pe care a sustinut-o, marti.

Pe de alta parte, procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, a precizat, pentru Realitatea TV, ca Dan Voiculescu stia inca de vineri ca este urmarit penal: "Au fost trimise copii de pe aceste acte vineri. DNA nu ar fi anuntat nici astazi (n.r.

marti) inceperea urmaririi penale, daca domnul Voiculescu nu ar fi aparut in presa si nu ne-ar fi acuzat de practici abuzive la adresa familiei dansului, asa cum spune. De un an si jumatate, tot momente politice delicate avem in Romania.

Procurorii ar trebui sa stea sa analizeze cand sa faca si cand nu un dosar? Nu are nimic programul procurorilor si dosarele pe care le instrumenteaza, cu agenda politica" - a adaugat Morar.

DNA a anuntat marti dupa-masa ca a inceput pe 30 martie urmarirea penala impotriva a sase persoane: Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, Mihai Lazar (presedinte CA Grivco SA), Gheorghe Copos, Roza Giulio-Giusepe (presedinte CA Ana Holding) si Adrian Cristea.

Potrivit unui comunicat al institutiei, primii cinci sunt invinuiti de spalare de bani, in timp ce Cristea este urmarit pentru ca a participat la o licitatie cu strigare cu oferte trucate.