Fostul ministru al Educatiei, Mihail Hardau, a prezentat, miercuri, bilantul celor 511 zile ale mandatului lui. Pentru a ironiza presa care l-a aratat cu degetul atunci cand din bugetul ministerului a cumparat un luxos Audi, fostul ministru a spus ca va lua cu el, la Cluj, numai o cafetiera, pe care a cumparat-o din banii sai.

Fostul ministru al Edicatiei a spus ca, in pofida greutatilor din sistem, a adus invatamantului cei mai multi bani, a gestionat asa cum trebuia incidentele de la examenele nationale, si a realizat modificarea metodologiei de examen.

"Pe tot parcursul celor 511 zile am avut proteste artifical create si consider ca o schimbare de mentalitate la nivelul corpului profesoral se va produce in timp, iar performanta si corectitudinea isi vor gasi locul firesc in educatie, a spus Hardau.

Dupa ce si-a prezentat bilantul, Hardau a facut si cateva ironii la adresa jurnalistilor care l-au tinut din scurt de-a lungul intregului sau mandat si l-au pus la zid in pentru achizitionarea unei masini scumpe.

Referitor la Audi-ul A6 cumparat din bugetul ministerului, acesta a spus: ”din zece ministere, numai la mine s-a observat acest lucru”. In continuar, Hardau a spus ca in afara de cafetierea pe care o tine in fostul birou, nu are mai nimic de luat, la Cluj.

In drum spre Cluj

Fostul ministru se intoarce acum la Cluj, unde este profesor la Universitatea Tehnica. De acum inainte, Hardau va avea mai mult timp sa se ocupe de pasiunile sale.

"Am un hobby, apicultura. Imi place sa vad cum toata lumea asculta de regina si ii face treaba - chiar si trantorii. Cu mine pleaca toata echipa. Ma despart cu placere de minister, desi am avut 511 zile foarte grele. As avea multe de spus, dar nu pot, intrucat nu am imunitate. Poate intr-o zi'', a incheiat discursul fostul ministru PD.