Grupul DaimlerChrysler a confirmat in premiera, miercuri, ca poarta negocieri pentru vanzarea diviziei sale americane, Chrysler, afectata de pierderi substantiale in ultima perioada, relateaza BBC.

Potrivit presedintelui DaimlerChrysler, Dieter Zetsche, sunt in desfasurare tratative cu mai multi posibili cumparatori, care si-au exprimat interesul sa preia aceasta afacere.

Chrysler, asemenea altor mari giganti americani, a inregistrat pierderi de 1,5 miliarde de dolari anul trecut, din cauza preturilor in crestere inregistrate de carburanti si reorientarea cumparatorilor catre automobile mai mici si mai eficiente din punct de vedere al consumului, potrivit BBC.

Sursa citata ii anunta pe General Motors si grupul canadian Magna international drept posibili candidati la preluarea Chrysler, al carui pret de vanzare s-ar afla, potrivit Associated Press, mult sub suma de 36 miliarde de dolari platiti de Daimler la preluarea companiei germane, in 1998.

In februarie, DaimlerChrysler a anunta un plan de restructurare ce vizeaza 13.000 de angajati si care presupune inchiderea a doua fabrici, ca metoda de revitalizare a companiei.