Preturile produselor IKEA din Romania sunt comparabile cu acelea practicate in magazinele din intreaga lume, cu toate ca unele accesorii sunt mai ieftine in Baneasa decat in alte tari, iar mobilierul este mai scump in medie cu 10% la noi decat in Vest, noteaza revista „Capital”.

Pentru cei care au intrat deja in magazinul IKEA din Baneasa sau au rasfoit catalogul, lista de preturi pe care o vom afisa nu este o noutate. In comparatie cu celelalte magazine ale grupului suedez din lume, preturile sunt insa pe alocuri diferite.

Oficialii IKEA apreciaza ca diferenta de pret e data de costurile mai ridicate cu transportul. „Avem in Romania aceiasi furnizori ca si in celelalte tari. Preturile difera de la o tara la alta din cauza componentei logistice, dar variatia este de cateva procente”, explica Mihaela Muresan, directorul de marketing al IKEA, citata de „Capital”.

Pe de alta parte, se pare ca mai exista inca o explicatie. Surse din piata de profil au declarat, pentru EVZ, ca nu doar costurile logistice au urcat pretul pentru anumite produse in magazinul din Baneasa. Explicatia ar fi legata mai degraba de o pozitionare diferita in piata.

Integral in EvZ