Seful Executivului a facut aceste aprecieri, marti dupa-amiaza, la Ministerul Apararii Nationale, cand a predat stafeta noului ministru, Teodor Melescanu.

Premierul Tariceanu i-a luat apararea lui Atanasiu

Calin Popescu Tariceanu a adus in discutie si situatia fostului ministru al Apararii, Teodor Atanasiu, spunand ca acuzatiile care i-au fost aduse acestuia au fost nefondate. "Modalitatea in care dansul a parasit aceasta functie nu face cinste unui Guvern" - a adaugat premierul.

Retragerea trupelor, discutata la CSAT

Ministrul Teodor Melescanu a reafirmat, la randul sau, ca Romania isi va indeplini toate obligatiile asumate, iar stabilirea unui calendar de retragere va trebui sa fie discutat la nivelul CSAT. De altfel, ideea retragerii trupelor a fost abordata de Teodor Melescanu si in timpul vizitei pe care a efectaut-o, luni, la tabara militarilor romani din Irak.

"Va trebui sa trecem la faza discutarii, negocierii unui calendar, astfel incat aceasta decizie pe care noi o vom adopta sa nu afecteze nici credibilitatea, dar mai ales sa nu afecteze solidaritatea pe care Romania, ca tara membra a NATO, trebuie sa o aiba fata de aliatii si partenerii sai, in primul rand, fata de principalul partener strategic, SUA", a declarat Teodor Melescanu, citat de corespondentul Radio Romania.