Adevarata crima ecologica in Poiana Brasov: sub privirile nepasatoare ale autoritatilor locale, bosii sindicalisti de la "Sanitas" au ras un hectar de padure in zona Poiana Mica, pentru a-si trage un hotel de lux! Acuzatia a fost adusa de catre primarul municipiului Brasob, George Scripcaru.

"Dom'le, dupa ce s-au taiat copacii - mai bine de 100 de fagi si brazi falnici - cu diametre intre 30 si 60-70 de centimetri - am verificat si eu, sa vad cine a facut porcaria asta. Si am descoperit ca bucata aia de padure e proprietatea CNSLR Fratia, care a primit gratis, in 2003, de la Guvernul Nastase, 5.000 de metri patrati din padurea statului, administrata de Romsilva.

Cica pentru un centru de perfectionare, da' am aflat ca in realitate vor sa-si faca acolo un hotel. Tot ce am putut face eu, ca primar, a fost sa constat ce s-a intamplat si sa vad daca aprobarea pentru defrisare, data de Directia Silvica Brasov, este in regula.

Iar daca in loc de 5.000 de metri patrati s-a defrisat dublu, nu e treaba mea, e problema celor de la Directia Silvica, ei trebuie sa raspunda!", ne-a explicat primarul George Scripcaru.

"Nu e adevarat ca s-a defrisat un hectar, s-au taiat doar 0,5 hectare, va spun sigur!", a incercat sa ne convinga, la randul sau, negand evidenta, directorul Directiei Silvice Brasov, Florin Mihai Bordas.

Scuzandu-se apoi cum ca "eu sunt doar de cateva luni in functie si nu stiu prea multe despre treaba asta, habar n-am cum au primit cei de la Sanitas acea bucata de padure", acesta ne-a asigurat ca taierea padurii s-a facut "cu deplina acoperire legala, Sanitas-ul avea toate avizele si aprobarile necesare de la fostul ITF, actualmente ITRSV Brasov, pentru scoaterea definitiva a terenului respectiv din regim forestier".

"Sigur, aveti dreptate, e o crima sa tai padurea, dar n-am avut incotro, asa ca, atunci cand ne-au somat, acum vreo trei luni, sa le predam terenul liber de vegetatie, am angajat o firma care a efectuat taierile, iar materialul lemnos l-am valorificat noi, Directia Silvica.

Daca n-o faceam, ne dadeau in judecata si cine stie ce daune ar fi trebuit sa le platim!", a mai adaugat directorul Bordas.

Integral in Gandul