Great Wall Motors, cel mai mare producator de masini de teren si camionete din China, va intra pe piata Romaniei cu modelul Hover, in incercare de a testa potentialul pietei europene.

Compania importatoare spera ca va comercializa peste 1000 de unitati din Hover, masina al carei pret va fi cuprins intre 13-17 mii de euro, informeaza AutoIndustry.

Hover va fi adus in Romania de o companie membra a Alexandrion Group, care detine licenta de comercializare si pentru Ungaria, Bulgaria, Moldova si Macedonia.

Potrivit AutoIndustry, in 2006 in Romania s-au vandut peste 250 de mii de autoturisme noi, in crestere puternica fata de cele 90 de mii comercializate la nivelul anului 2.000.

Great Wall Hover se anunta un concurent redutabil pentru preconizatul model SUV-ul fabricat de Dacia. Potrivit revistei franceze AutoPlus, SUV-ul de la dacia ar putea avea un pret de aproximativ 13 mii de euro si urmeaza sa fie lansat in 2009, cel mai tarziu 2010. Motorul ce va echipa masina de teren produsa de Dacia va avea 115 cai putere.

Dupa analizele realizate de revista citata, Dacia 4x4 este o clona a issan Qashqai, model rezultat in urma parteneriatului Renaul-Nissan.