Opt persoane au fost ucise iar altele 20 au fost ranite in urma unui atentat cu bomba care s-a produs in cladirea Parlamentului de la Bagdad - transmite Reuters. Deflagratia a avut loc intr-un restaurant din interiorul cladirii, la o ora la care mai multi parlamentari serveau masa. Parlamentul se afla in "Zona Verde" din Bagdad, puternic securizata.

Liniile telefonice s-au intrerupt imediat dupa explozie. Un martor citat de Sky News sustine ca cel putin doi parlamentari au decedat in urma exploziei. Printre victime se numara atat parlamentari, cat si angajati ai localului.

Atentatul s-a produs la ora locala 15:00 (11:00GMT).

Potrivit AFP, Casa Alba a condamnat, atentatul sinucigas si a precizat ca acesta nu pune sub semnul intrebarii eficienta noii strategii a presedintelui american, George W. Bush, pentru securizarea capitalei irakiene.

Pe de alta parte, presedintele Parlamentului irakian, Mahmoud Mashhadani, le-a cerut deputatilor sa participe la o sedinta extraordinara a Parlamentului, vineri, pentru a sfida "terorismul", in urma atentatuluicomis joi.

Unul dintre deputatii ucisi in atentat este Mohammed Awad, membru al Frontului irakian pentru dialog national, un partid sunnit care detine 11 mandate parlamentare, dar nu face parte din Frontul Concordiei.

Joi dimineata, o alta explozie s-a produs pe un pod din Bagdad. Atentatul, care s-a soldat cu moartea a opt persoane si ranirea altor 22, a distrus partial Podul Sarafiya si a avariat mai multe masini.

Desi armata americana si fortele irakiene au intensificat operatiunile de securizare a Bagdadului, atentatele continua sa fie comise in capitala irakiana.