Actorul si comedianul american Sinbad (pe numele sau adevarat David Adkins) s-a amuzat copios cind a citit pe Wikipedia, un instrument de documentare extrem de popular, despre propria moarte. Recent, starul american a primit un telefon de la fiica sa, care tocmai citise pe Wikipedia de moartea tatalui sau, in virsta de 50 de ani.

„Simbata m-am sculat din morti si-am mai murit o data“, a marturisit actorul din Los Angeles pentru „The Associated Press Entertainment“. Toata lumea s-a amuzat copios, s-a grabit, s-au scris articole pe seama sistemului wiki si felul in care se poate da in bara cu gratie cind lasi contentul la mina utilizatorilor.

Unul dintre acestia a scris ca Sinbad a murit de infarct miercuri dimineata. Si, cum multi jurnalisti au preluat informatia inainte ca eroarea sa fie detectata, situatia a devenit extrem de penibila.

* Pe postul actual Wikipedia despre Sinbad este trecut acest incident intr-o nota indulgenta si umoristica, pentru a mai indulci efectele. „Zvonul mortii lui Sinbad s-a raspindit pe enciclopedia online Wikipedia pe 15 martie, cind i-a fost editata biografia cu tot cu anuntul decesului sau.

Informatia incorecta a fost inlaturata in scurt timp, dar un fan a raspindit informatia trimitind mailuri la o lista de citeva sute de oameni cu linkuri la vechiul articol wiki. «Mi-as dori ca oamenii sa ma sune la fel de des ca acum cind sint in viata. Asta inseamna ca trebuie sa mor mai des.

Acum scriu un film despre asta... Serios, moartea mea va fi, de fapt, revenirea mea pe scena.»“, scrie in Wikipedia.

integral in Cotidianul