Calin Popescu Tariceanu face apel la conducerea Romtelecom pentru gasirea unei solutii care sa permita instalarea la scara larga a internetului in scoli. Aceasta initiativa are la baza sesizarea unui profesor din comuna Chiajna, localitate pe care Tariceranu a vizitat-o in cursul zilei de marti.

Intalnirea cu reprezentantii Romtelecom si cei ai Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului va avea loc cel mai probabil in cursul saptamanii viitoare.

Este pentru a doua oara cand Tariceanu se arata preocupat informatizarea mediului scolar, in urma cu putin timp acesta aratandu-si sustinerea pentru programul „Un laptop pentru fiecare copil”.

Pe 13 martie, proiectul intitulat "Un laptop pentru fiecare copil" i-a fost prezentat premierului Calin Popescu Tariceanu de catre Nicholas Negroponte, profesor la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (SUA), intr-o intalnire organizata la Palatul Victoria. Premierul a declarat atunci ca acest proiect “are un scop educational si ne putem permite sa-l aplicam”.

Proiectul se afla in acest moment in analiza la comisiile de specialitate ale Parlamentului.

In Romania se deruleaza, in acest moment, doua programe care au ca scop informatizarea. Unul acorda un ajutor de 200 de euro tinerilor de maximum 26 de ani, care au venituri de sub 150 RON pe membru de familie, de el beneficiind in medie peste 25.000 de persoane anual.

Al doilea este finantat din fondul de investitii de la nivelul Ministerului Educatiei si prevede dotarea fiecarei institutii de invatamant cu computere.