Consiliul Concurentei a emis o decizie de neinterventie in cazul preluarii soietatii Viata Libera SA Galati de catre EMI Deutschland GmbH Munchen, Societatea galateana are ca obiect de activitate editarea de ziare, cel mai important produs fiind ziarului "Viata Libera", ziar regional care se distribuie preponderent in localitatea Galati, dar si in localitatile limitrofe aflate in judetul Galati, se arata intr-un comunicat al autoritatii concurentiale.

Pentru a fi supusa controlului Consiliului Concurentei, operatiunea de concentrare economica realizata trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: o cifra de afaceri cumulata sa depaseasca echivalentul in lei a 10.000.000 euro si sa existe cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Societatea comerciala EMI Deutschland GmbH este o filiala detinuta de societatile ARBOmedia Deutschland GmbH si Media Invest GmbH. Societatea ARBOmedia Deutschland GmbH face parte din grupul ARBOmedia AG.

EMI Deutschland GmbH are ca obiect de activitate productia si comercializarea de produse media, realizarea de publicitate prin mijloace de orice fel si participarea in societatile de media atat in Germania cat si in strainatate.