Rapid se califica in finala competitiei dupa o partida extrem de slaba in care adversarii si-au creat doar doua ocazii de gol, ambele in minutul 90. Golurile lui Ianis Zicu si Viorel Moldovan pastreaza echipa bucuresteana in cursa apararii trofeului castigat vara trecuta impotriva lui FC National. Dar in ultimul act vor intalni pe Poli Timisoara, pe terenul acestora...

"Sunt bucuros, mi-am dorit Timisoara in finala. Probabil ca nu vom avea parte de aceeasi primire, cand vom juca finala, pentru ca atunci trofeul va fi pe masa si fanii timisoreni isi vor sustine echipa. Sunt sigur ca finala Cupei Romaniei va fi un meci frumos."

Razvan Lucescu - antrenor Rapid

"Ma bucur ca vom juca finala la Timisoara. Ar fi extraordinar ca noi sa fim atunci pe locul doi, pentru a duce Timisoara in cupele europene. Am multa consideratie si stima pentru publicul timisorean si mi-as dori mult sa facem acest lucru pentru ei. A fost un meci extraordinar, sunt mandru de jucatorii Rapidului, am mai spus ca avem cea mai buna echipa din tara."

George Copos - patron Rapid

"S-a vazut doar o echipa pe teren - cea a noastra. S-a vazut valoarea Rapidului si pana la urma a castigat cine a meritat. In finala ne asteapta un meci foarte greu pentru ca jucam la Timisoara."

Danut Coman - Rapid

"Acum am uitat tot, am uitat ca ne-am calificat in semifinalele Cupei, pentru prima data, ca am eliminat o echipa ca Dinamo, acum se uita toate..."

Eugen Neagoe - antrenor Pandurii

"Rapidul a avut doua ocazii pe care le-a fructificat pe greselile noastre. Asa fac echipele mari. Este este o echipa buna, dar au fost momente cand am dominat. Puteam sa obtinem mai mult, dar nu contest in nici un fel victoria rapidistilor."

Marin Condescu - patron Pandurii

Giulestenii au deschis scorul la prima faza mai importanta. Ianis Zicu a luat o actiune pe cont propriu in minutul 11, a depasit un adversar si a sutat de la 12 metri, din unghi, la coltul lung.

Prima repriza a continuat cu dominarea sterila a Rapidului si cu actiuni firave ale oltenilor la care Ilie Iordache a incercat prea multe driblinguri, pierzand timp pretios pentru formatia sa.

Viorel Moldovan i-a luat locul lui Ganea in pauza. Golgheterul campionatului a avut o evolutie stearsa in prima parte a partidei.

Repriza a doua a fost la fel de slaba ca si prima, niciuna dintre formatii nereusind sa puna in dificultate poarta adversa.

Cu 12 minute inainte de final, Viorel Moldovan a decis soarta partidei, dupa un un-doi rapid cu Buga in marginea careului gorjean. Moldovan a patruns in suprafata de pedeapsa si a sutat pe sub Guso, iesit in intampinare.

Ionut Mazilu, intrat in locul lui Maldarasanu in minutul 81, a avut sansa sa-si treaca numele pe tabela de marcaj, sutul sau de la 15 metri ocolind de putin poarta lui Guso.

Abia in final gorjenii au pus in pericol poarta lui Edel. Mai intai Sorin Vintilescu a dejucat iesirea la ofsaid a rapidistilor si a scapat singur cu portarul rapidist pe care l-a luat la tinta. Apoi, peste cateva zeci de secunde, Liviu Mihai l-a vazut pe Edel iesit dintre buturi si a incercat sa-l surprinda cu un sut de la 30 de metri, dar rapidistul a prins.