Agentiile de presa si televiziunile internationale scriu despre decizia lui Traian Basescu de a nu demisiona, dupa ce-si anuntase aceasta intentie, si despre interimatul lui Nicolae Vacaroiu, un politician de stanga, criticat in timpul mandatului de premier pentru reforme lente.

Reuters transmite ca presedintele Traian Basescu a anuntat ca va participa la referendum.

"Reformatorul popular, care declarase initial ca va demisiona daca va fi suspendat, a ramas sfidator spunand ca alegeri prezidentiale anticipate ar atrage o instabilitate politica in Romania", scrie Reuters despre Traian Basescu.

Fost capitan de vas si cel mai popular politicin roman, Traian Basescu este putin probabil sa fie demis.

Majoritatea romanilor cu drept de vot ar trebui sa voteze in favoarea deciziei de suspendare a Parlamentului, ceea ce este considerat aproape imposibil data fiind popularitatea lui Basescu si prezenta scazuta inregistrata la urne in mod normal in Romania, potrivit Associated Press.

Omul insusi a refuzat sa demisioneze, scrie Deutsche Welle. Curtea Constitutionala a Romaniei a avizat hotararea Parlamentului de a-l suspenda pe Traian Basescu , pe fundalul unei crize politice care se adanceste.

Presedintele suspendat al Romaniei a declarat ca nu va demisiona, dupa ce Parlamentul l-a suspendat pentru 30 de zile acuzandu-l de abuz de putere.

France Presse scrie ca domnul Basescu risca sa-si atraga criticile presei pentru neprezentarea demisiei promise.

Euronews transmite ca romanii trebuie sa voteze in referendumul din 20 mai daca il mai vor pe Traian Basescu presedinte. Oficiali de la Bruxelles considera ca Traian Basescu tintea prea departe si prea repede pentru oponentii lui politici.

BBC titreaza ca presedintele roman suspendat este sfidator si acuzator. Hotararea lui de a nu demisiona vine in urma deciziei Curtii Constitutionale de a aproba interimatul presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, dupa ce Parlamentul, controlat de adversarii lui Basescu, au votat suspendarea presedintelui.