Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni, la finalul Biroului Permanent al partidului, ca in timpul campaniei electorale PSD va spune adevarul despre Traian Basescu. In cazul in care Basescu va fi reconfirmat in functie dupa referendum, dar va continua sa incalce Constitutia, PSD va initia noi proceduri de suspendare, a mai spus Geoana.

"Orice presedinte al Romaniei care incalca Constitutia trebuie sanctionat prin aceasta procedura de suspendare".

Liderul social-democrat a precizat ca acest referendum va da posibilitatea poporului de a alege intre a avea "un alt tip de presedinte, cu o agenda pozitiva si constructiva, sau un presedinte antidemocratic, rudimentar, conflictual, mincinos, fricos si corupt".

Geoana sustine ca presedintele suspendat nu va mai reveni la Cotroceni, pentru ca dupa suspendare urmeaza demisia sau demiterea.

"Cand 322 de parlamentari iti spun ca trebuie sa iti schimbi atitudinea sau sa pleci, trebuie sa iti dai demisia", a continuat Geoana.

Liderul PSD a cerut a solicitat institutiilor abilitate sa verifice care sunt sursele de finantare pentru mitingurile pe care Basescu si PD le organizeaza.

"Un gest disperat, al unei persoane fara autonomie politica"

Reactia a venit din partea lui Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al presedintelui suspendat: "Un gest disperat, al unei persoane fara autonomie politica, sub controlul tandemului Iliescu - Hrebenciuc. Dl. Geoana stie ca in cazul in care referendumul il va revalida pe Presedinte, el va fi inlocuit din functie de Ion Iliescu”.

Turcan a facut referire si la o posibila vizita in SUA a lui Mircea Geoana, contramandata dupa ultimele evenimente: "Chiar din declaratiile domnului Geoana am inteles ca astazi trebuia sa inceapa o vizita in Statele Unite. Are vreo explicatie pentru faptul ca nu a mai fost primit?"