Tinerii intre 14 si 18 ani care vor sa faca un film pot sa incerce workshopul Let’s Go Digital! din cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF).

Merg la Sibiu si timp de 10 zile invata pas cu pas cum se face un film - vor scrie scenariul, regizeaza, filmeaza, editeaza si descopera ce se ascunde in spatele camerei de filmat.

Let’s Go Digital! este un workshop ce da anual ocazia unui grup de 15 de tineri (alesi in urma unei preselectii) sa invete sa filmeze cu o camera digitala, sa editeze un film cu o durata maxima de 3 minute si sa participe la prelegeri si activitati ce le ofera informatiile de care au nevoie pentru finalizarea filmelor lor.

Timp de zece zile, ei parcurg toate etapele realizarii unui film, incepand cu scrierea scenariului si terminand cu editarea materialului filmat.

Cursantii sunt asistati in permanenta de profesionisti si invata sa foloseasca echipamente de ultima ora (camere de filmat, echipament de iluminare si sunet si programe speciale pentru montaj). La final, toate cele 5 filme, realizate in echipe de cate 3, sunt prezentate intr-o proiectie speciala, iar publicul voteaza cel mai bun film.

Primele doua editii Let’s Go Digital! s-au desfasurat in 2005 si 2006 in cadrul TIFF, a treia devenind un eveniment in sine in luna februarie a acestui an, cand un grup de 15 elevi ai liceului Dimitrie Bolintinteanu din capitala au beneficiat de un training similar.

A patra editie Let’s Go Digital! se va desfasura anul acesta in Sibiu, in cadrul Festivalului International de Film Transilvania, in perioada 1-10 iunie. Vor fi selectionati 15 participanti cu varsta intre 14 - 18 ani, atat din Sibiu cat si din alte orase.

Pentru participantii din alte orase, organizatorii vor acoperi cheltuielile de transport si cazare pentru perioada petrecuta la Sibiu.

Fiecare participant va trimite un CV (cu foto atasat), o scrisoare de motivatie si o propunere de 1 pagina pentru un scenariu de spot publicitar al Festivalului de Film Transilvania cu durata de 30 sec. Eventualele cunostinte de limba engleza ale aplicantului vor reprezenta un avantaj.