Bine ca referendumul are loc peste o luna, altfel am fi fost cu totii rapusi de batalia acerba care se da in aceasta primavara.

Si e numai inceputul! Urmeaza europarlamentarele, alegerile locale si alegerile parlamentare de la anul si n-ar fi exclus sa mai apara si alte incercari electorale intrucat PSD, PRM si PNL au anuntat ca sunt dispuse sa-l suspende din nou pe presedintele Basescu "daca va calca pe bec". Ar trebui sa avem sectii de votare permanente ca sa facem fata atator solicitari.

Partea proasta in acest serial electoral este ca protagonistii sunt aceiasi si oricate roluri ar schimba intre ei, scenariul si intrigile sunt deja cunoscute chiar daca toti ameninta cu dezvaluiri proaspete.

Premiera absoluta a sezonului o reprezinta, desigur, suspendarea presedintelui (lucru inimaginabil pe timpul dlui Iliescu - trei mandate) si instalarea dlui Vacaroiu la Cotroceni - un cosmar pe care niciun Armaghedon nu l-ar fi putut imagina. Scenariul l-a intors, asadar, pe dl Basescu "la popor" iar duminica seara, in Piata Constitutiei, a avut loc primul sau miting pe aceasta tema.

Dl Basescu a tinut un discurs-dialog cu participantii carora le-a denuntat "abuzul" celor "322 de parlamentari", le-a cerut sprijinul ("va rog sa nu ma lasati sa fiu slab in fata mafiei tranzitiei") si le-a dedicat mandatul ("voi fi servitorul romanilor") si dragostea sa: "va iubesc, romani".

Discursul dlui Basescu, desi previzibil (se stie ca presedintele-jucator joaca apasat scenele emotionale) l-a enervat atat de tare pe dl Alin Teodorescu incat acesta l-a considerat "o pastisa deplorabila dupa discursurile lui Hitler, Goebells, Mussolini".

Il si vezi pe dl Basescu in biblioteca citind discursuri pline de sange si de praf - spre a da marxistilor de azi satisfactia de a depista un nazist cultivat. Cam deplorabila comparatie, dar de! Probabil ca toate celelalte comparatii cu dictatori romani, sud-americani si belarusi se terminasera, asa ca a folosit si dl Teodorescu ce mai ramasese.

Si mai reusita, in felul ei, a fost prestatia dlui Gusa in acest film. Dl Gusa a fost agresat de manifestantii pro-Basescu din Piata Universitatii unde se dusese in recunoastere dupa ce votase suspendarea. Pacat ca dl Gusa a fost lovit. Nu se face asa ceva. Speriat, dl Gusa a luat-o la fuga dar dupa aceea a pretins ca in Piata "au fost adusi mineri".

Si droguri nu erau? Seringi, bani falsi? Agenturi straine, golani? Dl Gusa i-a dat in judecata pe agresori dar i-a pretins scuze dlui Basescu anuntand ca daca le primeste "pana la ora 17", se duce si la mitingul din Piata Constitutiei. De ce? Locul sau (si al sefilor sai) e in Piata Rosie.