Moody's Investors Service a modificat marti ratingurile a trei banci romanesti, dupa schimbarea metodologiei de evaluare financiara, se arata intr-un comunicat al agentiei internationale de rating. Astfel, Moody's a modificat ratingurile Bancii Comerciale Romane, Raiffeisen Bank si ale Bancii Comerciale Carpatica.

Ratingul de soliditate financiara al Bancii Comerciale Romane a fost modificat in sens pozitiv de la "D -" la "D", iar depozitele in moneda locala au primit calificativele "Baa1" pentru depozitele pe termen lung si Prime-2 pentru depozitele pe termen scurt, fiind limitate de nivelul ratingului suveran.

Moody's a reconfirmat ratingurile pentru depozitele in valuta la Baa3, respectiv Prime-3, cu perspectiva stabila.

De asemenea, ratingul de soliditate financiara al Raiffeisen Bank a fost imbunatatit de la "D -" la "D". Calificativele acordate de Moody's pentru depozitele in lei sunt "A3" pentru depozitele pe termen lung si "Prime-1" pentru cele pe termen scurt.

Ratingurile pentru depozitele in valuta au fost mentinute la "Baa3" pe termen lung si "Prime-3" pe termen scurt, fiind limitate de ratingul suveran. Toate ratingurile au perspectiva stabila.

In ceea ce priveste Banca Comerciala Carpatica, agentia a majorat ratingul de soliditate financiara la "D -" de la "E +". Pentru depozitele in moneda locala banca a primit ratingurile "Ba3" pe termen lung si "Not prime" pe termen scurt.

Ratingurile pentru depozitele in valuta ale Bancii Comerciale Carpatica au fost modificate in sens pozitiv de la "B2" la "Ba3" pentru depozitele pe termen lung, iar cele pe termen scurt au fost mentinute la "Not Prime", cu perspectiva stabila.

Ratingul de soliditate financiara al bancii evalueaza puterea financiara a bancii, excluzand suportul venit din exterior.

Potrivit Moody's, metodologiile sunt aplicate de la tara la tara, rezultatele urmand a fi anuntate saptamanal. Rezultatele pentru institutiile ale caror banca-mama este localizata intr-o alta tara, unde metodologiile noi nu au fost inca implementate, vor fi prezentate in acelasi timp cu cele ale bancii-mama.