Actrita, in varsta de 31 de ani, a tinut o conferinta de presa la Washington joi, pentru a promova Global Action for Children (GAC), o grupare ce strange bani pentru copiii orfani din tarile in curs de dezvoltare, informeaza people.com.

“Am venit aici ca sa va rog sa va ganditi la copii orfani nu ca la o povara, ci ca la o oportunitate”, a declarat Jolie la eveniment. “Educarea lor este o investitie pentru viitorul nostru... Acesti copii muncesc foarte mult pentru a supravietui. In momentul in care li se ofera o sansa reusesc sa se realizeze foarte bine, mai bine decat multi alti copii...”

GAC urmareste sa mareasca fondurile din America pentru orfanii din tarile in curs de dezvoltare cu 2.5 bilioane de dolari pe ani. Directorul executiv al GAC, Jennifer Delaney a declarat: “Am discutat cu Angelina Jolie si cu cativa reprezentanti ai diferitelor institutii ale statului despre nevoile pe care le au copii abandonati din intreaga lume.

Am discutat despre cateva proiecte ce vizeaza educatia universala si sper sa reusim sa ajutam acesti copii nevoiasi cat se poate de mult.”