Programul incepe la ora 10.30, cind sunt asteptati primii invitati. O jumatate de ora mai tarziu, vor fi inmanate carnetele rosii de partid, iar Geoana va adresa un discurs motivant celor 1600 de noi membri selectati cu grija din toate judetele si invitati pe cheltuiala partidului.

Nici secretarul general al PSD, Titus Corlatean, cel care mai nou il insoteste pe presedinte la fiecare iesire electorala, nu va rata ocazia de a se face auzit, avand si el programat un discurs tineresc.

Un mesaj video din partea presedintelui PES, Poul Nyrup Rasmussen, si de o apreciere colegiala rostita de secretarul general al formatiunii europene, Philippe Cordery.

Pana la 12.30, timpul va fi umplut cu multumirile si imbarbatarile muncitoresti ale catorva dintre noii membri PSD, selectati pe sprinceana si verificati la discurs.

In urmatoarea jumtate de ora, multimea de oameni se va inghesui pe scarile si holurile intotocheate ale sediul PSD din Soseaua Kiseleff nr. 10, intr-un pelerinaj la locul in care conducerea partidului gandeste planurile de revenire la putere.

Si daca o jumatate de ora prin sediul central al PSD nu le-a potolit pofta de plimbare, cei 1600 de proaspeti PSD-isti vor trebui sa treaca prin botezul marsului "1 Mai - Dreptul la demnitate al celor ce muncesc".

Pe traseul Soseaua Kiseleff - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Sala Palatului - Cercul Militar National - Muzeul National de Istorie - Piata Operetei - Bd. Natiunile Unite - Parcul Izvor, adica aproape 6 km, pesedistii vor merge dinpre nord spre sud precum cocorii la sfarsit de toamna.

Circulatia va fi blocata in momentul trecerii suitei rosii, care a obtinut autorizatie sa marsaluiasca pe carosabil, nu pe trotuare.

Efortul va fi, insa, rasplatit cu 8 ore de muzica, mancare si bautura gratis, dupa modelul inaugurat anul trecut, in Piata Izvor, zona aflata in administrarea Primariei sectorului 5, condusa de presedintele PSD Bucuresti Marian Vanghelie.

Abia dupa ora 22.00 cele peste 10.000 de persoane pe care mizeaza conducerea PSD se vor indrepta spre casele lor, iar fumul micilor si aburul berii vor disparea din fata Casei Poporului.