Una dintre romancele acuzate ca a ucis o tanara intr-o statie de metrou din Roma, lovind-o cu o umbrela in ochi, recunoaste ca a fost implicata in acel "incident", dar neaga ca ar fi avut intentia sa o omoare.

Justitia italiana spune insa ca Doina Matei, de 21 de ani, a actionat "in mod constient, voit, comportament care corespunde unei persoane instabile" si ca a reactionat "impulsiv si cu forta". Este vorba, asadar, de "ucidere din culpa", scrie Corriere della Sera in editia online de marti.

In schimb, prietena romancei, minora care a fost si ea implicata in incident, se apara si declara ca nu are nimic de-a face cu acest delict. Aceasta declarati nu i-a convins insa pe anchetatori care o cerceteaza si pe ea, pentru omucidere.

Cele doua femei, Doina Matei, de 21 de ani si o prietena de-a ei, minora, suspectate ca au ucis o femeie intr-o statie de metrou din Roma, au fost arestate, duminica, de politia italiana.

Agresoarele i-au scos ochii, cu varful unei umbrele, tinerei de 22 de ani, Vanessa Russo, in statia de metrou Termini, din Roma.

Victima a murit la spital, din cauza ranilor provocate de umbrela. Agentia italiana Ansa scrie ca autopsia cadavrului a aratat ca decesul a survenit in urma unei fracturi cerebrale provocate de umbrela cu care a fost lovita.

Nu se cunoaste motivul atacului.

Romancele erau in evidentele autoritatilor ca prostituate.

Cazul a zguduit opinia publica din Italia, unde crimele in mijloacele de transport in comun sunt destul de rare.

Camerele de supraveghere de la metrou au surprins crima si astfel fizionomia celor doua suspecte era cunoscuta.

Partidul Romanilor din Italia -Identitatea Romaneasca isi exprima profunda indignare fata de fapta criminala a carei victima a fost Vanessa Russo in metroul de la Roma si totodata prezinta din partea propriilor inscrisi condoleante familiei Russo .

Partidul Romanilor din Italia condamna actiunea celor doua

Partidul Romanilor din Italia considera "aceasta atroce crima rezultatul unei societati bolnave si inumane". Formatiunea exprima condamnarea din partea intregii comunitati romanesti a acestui act inuman, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro

Partidul Romanilor din Italia multumeste fortelor de ordine si cetatenilor, printre care si romani, care au contribuit la identificarea responsabililor, adauga comunicatul.

Romanii din Italia transmit condoleante familiei Russo.