Secretarul american de Stat, Condoleezza Rice, va efectua saptamana viitoare o vizita la Moscova, unde se va intalni cu seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Sean McCormack.

Pe agenda intrevederii se regasesc teme importante privind relatia strategica dintre SUA si Rusia. Unul dintre subiectele abordate se va referi la amplasarea scutului antiracheta american in Europa de Est. De asemenea, seful diplomatiei americane va vorbi despre Kosovo si conflictul israelo-palestinian, relateaza AFP.

"Sunt multe subiecte de discutat despre relatia strategica dintre Statele Unite si Rusia, de la neproliferarea nucleara la scutul antiracheta si dezvoltarea democratiei in Rusia", a declarat purtatorul de cuvant.

Kremlinul se opune vehement amplasarii sistemului radar antiracheta in Europa de Est, iar Washington-ul incerca sa convinga Moscova ca acest scut de aparare nu este indreptat impotriva Rusiei.

Potrivit lui McCormack, Rice va pleca lunea viitoare la Moscova, unde va participa la o serie de intrevederi marti si miercuri, fiind posibil ca ulterior sa efectueze o deplasare in Orientul Mijlociu.

De curand, Rice si-a amanat o vizita in Israel din cauza incertitudinilor cu privire la viitorul politic al premierului Ehud Olmert.