George Maior a declarat, la iesirea de la audieri, ca SRI actioneaza pe terenul si in campul securitatii nationale in lumina unui control foarte strict si intern si judecatoresc.

“Au existat foarte intrebari pertinente care, sunt convins, ca au condus la limpezirea unor aspecte. Apreciez ca audierea, pentru serviciu, reprezinta inca o modalitate de a clarifica aspecte despre sistemul legal in care functioneaza institutia si modalitatea in care foloseste acest mijloc exceptional”, a spus Maior.

Prim-adjunctul directorului SIE, Silviu Predoiu, a negat ca SIE ar detine aparatura speciala de interceptare a telefoanelor si a precizat ca institutia pe care o reprezinta a facut interceptari numai in conditiile legale.

Intrebat de ziaristi daca SIE a facut interceptari ilegale cu aparatura SRI, Predoi a declarat: "SIE a facut interceptari numai in conditiile legale".

De altfel, presedintele comisie pentru controlul SIE, Cristian Diaconescu s-a declarat multumit de raspunsurile date de cei doi sefii ai servicilor secrete: “Am avut o discutie foarte buna , extrem de clarificatoare pe multe aspecte si pot sa va spun: categoric SIE nu face interceptari ilegale”, a declarat Diaconescu.

Comisia de ancheta privind interceptarile telefonice va continua miercuri audierile sefilor SPP, STS, DGIA, DGIPI, DIICOT, DNA si Parchetului General.

Comisia a fost infiintata la sesizarea lui Dan Voiculescu in calitate de presedinte al comisiei de ancheta privind suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu. Directorul SIE de la acea data, Claudiu Saftoiu, a afirmat in fata comisiei pentru suspendarea presedintelui ca SIE intercepta convorbiri telefonicie cu mandatul procurorului.