Persoanele care au depus inainte de 1989 bani la CEC pentru achizitionarea de autoturisme Dacia vor primi despagubiri banesti in valoare de 3.600-3.800 euro. Despagubirea cetatenilor se va face in titluri de stat, emise in 2008 cu scadenta la un an, pentru acoperirea prejudiciului.

Cei care au avut depusa suma integrala pentru autoturism (70.000 lei vechi inainte de 1989) vor primi inapoi circa 3.600-3.800 euro, iar cei care au depus sume mai mici vor primi despagubiri proportionale. Statul va emite, cel mai probabil in 2008, o emisiune de titluri de stat cu scadenta la un an pentru acoperirea despagubirilor acestor persoane.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat o propunere legislativa privind despagubirea persoanelor care au avut inainte de 1989 depozite la CEC pentru achizitionarea de autoturisme Dacia, initiata de Partidul Conservator (PC).

Propunerea nu figura pe ordinea de zi, dar a fost trecuta suplimentar la solicitarea grupului PNL. Deputatul Nicolae Popa, unul dintre initiatorii proiectului, a afirmat ca, prin adoptarea actului normativ, se face un act de dreptate fata de cei care de 17 ani au "batut drumurile tribunalelor si institutiilor statului" pentru a gasi intelegere in aceasta problema.

Integral in Romania Libera