Premierul britanic, Tony Blair, si-ar putea anunta joi plecarea din Downing Street, decizie care va intra in vigoare in primele zile ale lunii iulie, relateaza presa britanica, citata de AFP. Desi Cabinetul premierului si Partidul Laburist au refuzat pana acum orice comentariu, Blair a precizat inca de saptamana trecuta ca va face curand un anunt "definitiv" privind viitorul sau politic.

Potrivit cotidianului "The Telegraph", Tony Blair ar putea sa faca anuntul in circumscriptia din care face parte, Sedgefield, situata in nord-vestul Angliei, in jurul pranzului. In schimb, unele ziare precum „The Guardian” sunt de parere ca el se va adresa tarii in cursul diminetii, din Downing Street.

Tot „The Guardian” scrie ca inainte sa anunte public retragerea de la conducerea Partidului, Blair se va intalni in miercuri seara cu Regina Elisabeta a II-a, pentru a-i comunica decizia sa.

In Marea Britanie, seful guvernului este si seful formatiunii majoritare in Parlament. Blair a admis, in cursul saptamanii trecute, ca, dupa toate probabilitatile, ministrul de Finante, Gordon Brown, ii va succeda in cateva saptamani, o data finalizata procedura de desemnare.