In Mel's Studio din Montreal (unde s-au filmat secvente din productia "300 - Eroii de la Termopile"), romanul Adrian Diaconu a avut nevoie de trei reprize pentru a incheia meciul cu Rico Hoye: "The Shark" i-a deschis americanului arcada de la primele schimburi, l-a culcat la podea de trei ori, iar in a treia repriza arbitrul a oprit meciul!

In urma acestui rezultat, Diaconu a devenit challenger oficial la titlul mondial al semigreilor, versiunea WBC.

Detinatorul "centurii cu diamante" in aceasta versiune este americanul Chad Dawson (impresariat de celebrul Don King).

La 9 iunie, Dawson isi va apara titlul in fata unui mexican. Indiferent de rezultatul acelui meci, cistigatorul este obligat sa isi puna titlul in joc in fata romanului, in termen de trei luni.

Vezi imagini si comentariile ESPN dupa victoria lui Diaconu!

Naucitor!

Desi a intrat greu in categorie ( cu o ora inaintea cintarului oficial, romanul inca era in ring si incerca sa dea jos orice surplus de greutate), Diaconu a facut un meci peste asteptari.

"Nu i-a dat nicio sansa! I-a simtit slabiciunea si a folosit principalul atu, forta loviturii. A vrut totodata sa termine repede, pentru a nu ajunge in reprizele 6, 7, 8 sau mai departe, unde s-ar fi instalat oboseala", a spus colegul sau de la Interbox, Lucian Bute.

"La unul dintre primele crosee, arcada i s-a spart. Din acel moment am stiut ca trebuie sa termin repede. A fost cea mai buna tactica si le multumesc antrenorilor", a declarat Adrian Diaconu, imediat dupa meci.

Diaconu, 29 de ani, a obtinut a 24-a victorie ca profesionist (si a 15-a prin KO). Adversarul sau, Rico Hoye avea de asemenea un palmares notabil: 21 de succese (15 prin KO) si jucase un meci pentru titlul mondial (versiunea IBF), unde suferise singura infringere din cariera.

Meciul Diaconu-Hoye a fost transmis in Statele Unite de canalul ESPN - a fost prima intilnire preluata in SUA, in care a fost implicat un roman de la Interbox.