Grupul franco-american Alcatel-Lucent, al doilea furnizor mondial de echipamente de telecomunicatii, a anuntat vineri ca in primele trei luni ale acestui an a inregistrat pierderi operationale de 244 milioane euro (330,3 milioane dolari), titreaza Reuters.

Rezultatul negativ este pus in special pe seama costurilor fuziunii dintre cele doua companii, grupul estimand ca in al doilea trimestru al acestui an vanzarile vor creste cu 10% comparativ cu vanzarile trimestrului anterior.

Alcatel-Lucent a afisat vineri rezultatele financiare aferente primului trimestru din acest an, raportand o pierdere operationala de 244 milioane euro si un profit net de 199 milioane euro. Rezultatele sunt in scadere comparativ cu un profit operational de 246 milioane euro si un profit net de 306 milioane euro, rezultate aferente primului trimestru din anul 2006.

Conducerea grupului estimeaza insa o crestere cu 4%-6% a vanzarilor din acest an si economii de 600 milioane euro in acest an.

Cele doua companii au fuzionat la data de 1 decembrie 2006 ocupand in prezent locul doi in ierarhia firmelor de telecomunicatii la nivel mondial, dupa compania americana Cisco.