Confuz si ratacit la mii de kilometri de "casa", un pinguin din specia „Magellan”, al carui habitat natural este in climatul rece din sudul Chile, a fost gasit in rezervatia naturala Paracas, din Peru. Pinguinul a innotat de unul singur peste 5.000 de kilometri, distanta dintre locul sau de bastina si rezervatia peruana, relateaza BBC News.

Pasarea, care a suferit doar o mica zgarietura la una dintre aripi, a fost gasita de un pescar in timp ce se plimba pe plaja insorita, la o temperatura de circa 25 de grade Celsius. El a anuntat imediat biologii de la rezervatia Paracas.

Cercetatorii cred ca pasarea a „calatorit” singura, deoarece nu au gasit niciun indiciu care sa demonstreze ca pinguinul ar fi fost transportat intr-o cusca.

Discriminare

Biologii se tem ca pinguinul dezorientat nu va avea parte de o buna primire din partea pasarilor din specia Humboldt, care se gasesc in Paracas. Cercetatorul David Orosco, citat de AFP, este de parere ca „Magellan-ul” va fi respins, deoarece pinguinii Humboldt au tendinta sa ignore pasarile din alte specii. Pinguinul ar risca astfel sa fie discriminat.

„Ar fi mai bine sa se reintoarca in in tara lui natala”, a declarat Orosco, care a precizat ca va lua legatura cu autoritatile chiliene pentru a returna pinguinul calator.

Vezi imagini cu pinguinul dornic de aventura