Operatorul de telefonie mobila spaniol Telefonica a anuntat miercuri ca profitul net aferent primului trimestru din acest an a crescut cu 7,7%, potrivit asteptarilor companiei, gratie atat performantelor obtinute pe piata din America Latina cat si cresterii pietei locale de broadband, informeaza Reuters.

Profitul net a crescut pana la 1,26 miliarde euro (1,7 miliarde dolari), in linie cu estimarile analistilor Reuters care prognozasera un profit net de 1,25 miliarde euro, iar veniturile s-au majorat cu 15,1% pana la valoarea de 13,75 miliarde euro. Analistii Reuters estimasera anterior ca veniturile companiei vor atinge circa 13,58 miliarde euro.

Principalul factor care a condus la majorarea profitului a fost cresterea performantelor in America Latina, acolo unde pietele nu sunt atat de saturate ca in Europa. Un alt aspect a fost dezvoltarea pietei de broadband din Spania zona care inca genereaza aproximativ 37% din veniturile totale ale grupului.

Profitul operational inainte de deprecieri si amortizari a crescut cu 9,6% pana la 5,11 miliarde euro, valoare peste asteptarile analistilor care estimasera un profit operational de 5,08 miliarde euro.